Creatief

Ideeën voor jouw hobbyplotter: creatief

december 12, 2014 2:23 pm

Heb je al gehoord van de hobbyplotter? Wees creatief en vrolijk je huis en je leven op met zelfgemaakte vinylstickers!

In Nederland is de hobbyplotter (ook wel snijplotter genoemd) nog niet zo bekend. Dat is gek, want in de Verenigde Staten is het een echte trend. Een hobbyplotter is een snijmachine waarmee je je eigen ontwerpen kunt uitsnijden in vinyl. Deze rage heet dan ook vinyling. Als je kiest voor zelfklevend vinyl, kun je zelf de mooiste stickers ontwerpen voor allerlei toepassingen.

Heb je een hobbyplotter? Of wil je er misschien een proberen? Dan is het leuk om te zien wat je er allemaal mee kunt. Dit artikel is het eerste deel uit de serie: creatief met je hobbyplotter. In dit deel laten we zien wat je binnenshuis met een hobbyplotter kunt doen.

Wees creatief met je kamer!

Omdat hobbyplotters er in verschillende maten zijn, kun je grote en kleine ontwerpen maken, voor verschillende oppervlakken. Versier je muur met stickers die je zelf ontworpen en gesneden hebt. Vind je je behang maar saai? Fris het op! Hieronder kun je zien wat andere creatievelingen binnenshuis hebben gedaan met hun hobbyplotter.

creatief

Dit stel heeft hun babykamer leuk ingericht. De aanstaande ouders wilden graag bescheiden maar vrolijke decoratie op de muur, maar zagen in de winkel niet wat ze zochten. Daarom was de hobbyplotter ideaal. Ze kozen een kleur vinyl en maakten precies wat ze wilden.

Het is natuurlijk ontzettend leuk om je creativiteit de vrije loop te laten, met je muur als canvas. Durf je het niet aan om de muur van je woonkamer te versieren? Heel begrijpelijk. Omdat je hier mensen ontvangt, hou je je woonkamer vaak een beetje neutraal. Maar voor kinderkamers geldt dit niet!

Creatief

Dit is een ontwerp voor een kinderkamer. Een bewegwijzering zoals links op de foto kun je zelf maken met je hobbyplotter. De bedenkers van deze kamer kozen voor een strak ontwerp. Maar als jij het leuk vindt om wat vogels of bloemen toe te voegen, kan dat natuurlijk ook.

Kleinschalige creaties met de hobbyplotter

Je kunt met een hobbyplotter dus muren versieren, maar je kunt ook kleinschaliger te werk gaan. Kijk nog maar eens naar de foto hierboven. Op de lades staan nummers. Zulke nummerstickers kun je ook heel mooi maken met een hobbyplotter. We hebben nu alleen voorbeelden laten zien van stickers op platte oppervlakken. Maar met je hobbyplotter kun je ook gebogen oppervlakken versieren. Bijvoorbeeld potjes uit de keuken. Zo wordt de keukenplank al gauw veel persoonlijker. Wees creatief en vrolijk saaie, alledaagse voorwerpen op.

Zoek je misschien een leuk en origineel cadeau voor een goede vriend? Ontwerp zelf iets! Ook hier kun je kiezen voor alledaagse voorwerpen. Decoreer bijvoorbeeld een simpel dienblad en geef dat weg. Met een hobbyplotter kun je strak en verzorgd letters plakken. Schrijf de naam van de vriend, of een leuke boodschap.

Je kunt ook andere voorwerpen versieren, zoals een fotolijst of een bloempot. Ieder cadeau wordt leuker met jouw persoonlijke touch. Met de hobbyplotter wordt creatief bezig zijn gemakkelijk en voordelig!

Creatief