Goedkope flexfolie

Goedkope flexfolie

Voor goedkope flexfolie ben je bij Hobbyplotter aan het juiste adres. Wij hebben een zeer ruim assortiment met heat transfer vinyls en daardoor ontvang je altijd de beste flexfolie tegen te beste prijs. Flexfolie staat ook wel beter bekend als textielfolie. Het bestaat uit 3 lagen: een PU (polyurethaan) laag, een lijmlaag en een drager. Qua dragers zijn er drie soorten: licht klevend, kleven en sterk klevend. Wanneer je de flexfolie gaat overzetten op je textiel moet je de goedkope flexfolie verwarmen en daardoor smelt de lijmlaag waardoor het zich daarna hechten kan op het materiaal wat je bedrukt.

Flexfolie toepassingen

Bijna alle goedkope flexfolies kun je bedrukken op textiel van polyester, katoen of een combinatie van beide. We bieden ook speciale flexfolies aan die geschikt zijn voor sublimerende textielsoorten waarbij de kans aanwezig is op doorbloeden. Met goedkope flexfolie kun je dus niet alleen kleding bedrukken, maar bijvoorbeeld ook tassen, knuffels, houten artikelen, leren artikelen en petten. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de gaafste creaties met onze flexfolies.

Hobbyplotter flexfolies

Bij Hobbyplotter hebben we een uitgebreid assortiment aan goedkope flexfolies in verschillende kleuren, formaten en soorten voor je op de plank liggen. Bij ons vind je de beste prijs/kwaliteit verhouding. Iedere  flexfolie is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een uitstekende wasbaarheid, zelfs op hoge temperaturen.

Wij bieden folies aan van een tweetal vooraanstaande merken, flexfolies van Siser en Poli-Tape. Bestel je  flexfolie bij Hobbyplotter.

De goedkope flexfolies die je in ons assortiment vind hebben diverse uitstralingen. Van glanzende of matte folies tot sprankelende glitters en stoere metallic flex, we hebben alles voor je op voorraad. Ben je op zoek naar flexfolies met opvallende eigenschappen? Dan kun je het beste kiezen voor glow in the dark of fluorescerende folies.

Wil je gesublimeerd polyester textiel bedrukken en wil je er zeker van zijn dat de sublimatieinkten niet doorbloeden, gebruik dan een blockout flexfolie. In deze folies zit een extra tussenlaag die het doorbloeden tegengaat.

Verwerking van flexfolies

De verwerking van flexfolies is voor ieder type anders. Je gemaakte ontwerp snij je met behulp van een snijplotter uit en vervolgens pers je je creatie op het textiel door middel van een transferpers. Iedere soort flexfolie heeft zijn eigen perseigenschappen, zo kunnen de temperatuur, de druk en de perstijd per type folie verschillen. Er zijn bepaalde soorten flex die je bijvoorbeeld 15 seconden op hoge temperatuur moet persen, maar er zijn ook flexfolies die een perstijd van 5 sceonden op lage temperatuur hebben. Kijk voor de persinstructies op de betreffende datasheet van je flexfolie.

Wil je aanvullende informatie ontvangen of heb je nog vragen over één van onze flexfolies? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op.

 

Bekijk ons complete assortiment flexfolies hier!