Snijplotter

Snijplotter, hobbyplotter en papiersnijder

maart 13, 2015 3:49 pm

Snijplotter, hobbyplotter, papiersnijder… Wat is wat? Wij leggen de verschillen uit.

Een snijplotter is een bijzonder apparaat, van hoge kwaliteit. Het is dan ook de moeite waard om een snijplotter te kiezen die precies aansluit bij jouw wensen. Daarom benoemen we hier de verschillen tussen verschillende soorten snijplotters.

Snijplotter of hobbyplotter?

Een hobbyplotter en een snijplotter zijn precies hetzelfde. Hobbyplotter is een benaming die in het buitenland wat meer gebruikt wordt. Wij hebben ook voor deze naam gekozen, omdat hobbyplotter duidelijk aangeeft dat de machine ook gebruikt kan worden door particulieren en hobbyisten.

Snijmachine?

Een snijplotter is ook een bepaald soort snijmachine. Snijmachine is wel een erg breed begrip. In de supermarkt wordt het vlees bijvoorbeeld ook gesneden met een snijmachine. Dat is natuurlijk een heel ander soort apparaat. Daarom gebruikt men voor de duidelijkheid vaak de term: plotter. Dan is het duidelijk dat het gaat op een apparaat voor precieze bewerkingen.

Roland Stika en anderen

Op deze website kom je de naam Roland Stika geregeld tegen. Roland Stika is een merk van snijplotters. Wij hebben ervoor gekozen om dit merk te verkopen. Dat komt omdat we veel snijplotters kennen, maar hebben gemerkt dat we Roland Stika het beste vinden werken. Het gebruiksgemak, de goede prijs-kwaliteitsverhouding en de veelzijdigheid van het merk sprongen in het oog.

Vinylsnijder, snijder voor papier, textiel stickers

Een snijplotter is één machine voor verschillende toepassingen. Je hoeft dus geen aparte snijmachines te kopen voor karton, vinyl, of stickervellen. Daarom kun je met één snijplotter allemaal verschillende hobby’s uitvoeren.

De grootte van de machine

Wij verkopen snijplotters die kunnen snijden in een breedte van 16 tot 58 centimeter.

Een kleine snijplotter is ideaal voor het snijden van:

  • Onderdelen voor zelfgemaakte ansichtkaarten
  • Vouwvellen voor zelfgemaakte doosjes
  • Kleine stickers
  • Kleine textielversiering

Een grote snijplotter is beter voor:

  • Promotiemateriaal
  • Autostickers
  • Belettering voor (zeil)boten
  • Belettering voor ruiten
  • Grotere textielversiering

Alle snijplotters die wij verkopen kunnen verschillende materialen snijden. Ook worden al onze snijmachines geleverd met de bijbehorende software. Binnen enkele minuten is deze startklaar op je computer. Je zult het snel onder de knie hebben!