Sublimatie

Sublimatie producten bij Hobbyplotter.nl

Sublimeren is perfect voor het maken van gepersonaliseerde producten zoals mokken, tasjes, sleutelhangers, cadeaugeschenken en nog veel meer! Wij hebben een sublimatieprinter, maar ook sublimatie stiften, namelijk de Siser Sublimation markers. Deze zijn perfect om jouw creativiteit van papier naar product te verplaatsen.

Wat is sublimatie?

Sublimatie is een chemisch proces waarbij de sublimatie inkt uit de vaste fase naar een gasvormige fase wordt overgezet. Dit gebeurt door de hitte en hier gebruik je een transferpers voor. Bekijk onze transferpersen hier.

Bij sublimatie trekt de inkt in het textiel en daardoor zijn je prints kras- en was bestendig. Bij harde producten zoals sleutelhangers of puzzels wordt de inkt er als het ware op ‘gebakken’. Ook dan is je print kras- en was bestendig.

Wil je textiel sublimeren? Dan heb je stof nodig die voor minimaal 65% uit polyester bestaat en licht gekleurd is. Wil je andere producten sublimeren? Zorg er dan voor dat ze voorzien van een polyester coating. Denk bijvoorbeeld aan een muismat, puzzel of een mok. Wij hebben een speciale transferpers voor mokken, dat is de Secabo TM1 mokkenpers.

Om je ontwerp te printen heb je speciaal sublimatiepapier nodig die geschikt is voor speciale sublimatie-inkten, dit is anders dan normaal printpapier. Klik hier voor ons aanbod in sublimatiepapier en klik hier voor onze sublimatie-inkten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

zien per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Epson sublimatie inkten Epson SC-F100
    Epson sublimatie inkten Epson SC-F100
    v.a. € 25,39 € 20,98
  2. Siser Sublimation Markers
    Siser Sublimation Markers
    v.a. € 19,90 € 16,45
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

zien per pagina
Van hoog naar laag sorteren
U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken