In verband met Pinksteren zijn wij op maandag 20 mei gesloten. Alle bestellingen van het weekend en maandag worden daarom op dinsdag 21 mei verstuurd.

Sublimatie

7 producten
Sorteer op
€ 524,95 € 433,84
v.a. € 25,39 € 20,98
€ 24,95 € 20,62
v.a. € 19,90 € 16,45
€ 39,00 € 32,23
€ 20,95 € 17,31
€ 20,95 € 17,31

Sublimatie producten bij Hobbyplotter.nl

Sublimeren is perfect om gepersonaliseerde producten zoals tasjes, sleutelhangers, mokken, cadeaugeschenken en nog veel meer te maken! Wij hebben een sublimatieprinter, maar ook sublimatie stiften, namelijk de Siser Sublimation markers. Deze zijn perfect om jouw creativiteit van papier naar product te verplaatsen. 

Wat is sublimatie?

Bij sublimatie wordt gebruik gemaakt chemische processen. De speciale sublimatie inkt wordt hierbij vanuit zijn vaste fase naar een gasvormige fase overgezet. Dit gebeurt met hehulp van hitte. Hiervoor gebruik je dan ook een transferpers. Bekijk onze transferpersen hier.

Het voordeel van sublimatie is dat de inkt volledig in de textuur van het textiel trekt, daardoor zijn je prints kras- en was bestendig. Bij hardere producten zoals puzzels of sleutelhangers wordt de inkt er als het ware op ‘gebakken’. Ook dan is je print enorm kras- en was bestendig.

Wil je textiel sublimeren? Dan heb je stof nodig die voor minimaal 65% uit polyester bestaat en licht gekleurd is. Wil je andere producten of voorwerpen sublimeren? Zorg er dan voor dat ze voorzien van een polyester coating. Denk bijvoorbeeld aan een muismat, puzzel of een mok. Wij hebben een speciale transferpers voor mokken, dat is de Secabo TM1 mokkenpers.

Benodigdheden voor sublimatie

Om je eigen ontwerp te printen heb je niet alleen speciale inkt nodig maar ook sublimatiepapier dat geschikt is voor deze sublimatie-inkten. Sublimatiepapier is anders dan normaal printpapier. Klik hier voor ons aanbod in sublimatiepapier en klik hier voor onze sublimatie-inkten. Bestel al je sublimatie benodigdheden op één plek, bestel ze in de Hobbyplotter webshop!