valentijns diy

Valentijns DIY cadeaus

februari 9, 2015 5:10 pm

Aanstaande zaterdag is het alweer Valentijnsdag! Lees verder en ontdek leuke Valentijns DIY ideeën.

valentijns diy

 

Valentijnsdag is een gezellige dag, waarop je je geliefden kunt laten weten dat je van ze houdt. De dag bestaat al sinds het jaar 496, toen Paus Gelasius I deze dag wijdde aan Sint Valentinus. Toch hoor je veel mensen nu zeggen dat het een ‘bedacht, Amerikaans en commerciëel feest’ zou zijn. Daarom is het tijd om de romantiek terug te brengen, en wel met leuke Valentijns DIY cadeaus! Deze maak je strak en snel met je hobbyplotter. Wij laten zien hoe!

Wijnglas Valentijns DIY

Misschien heb je de afgelopen tijd wel bij de supermarkt gespaard voor wijnglazen. Dan heb je een set mooie glazen staan, maar echt origineel is het niet meer. Daarom kun je ze zelf opfrissen!

  1. Maak een romantisch ontwerp met de software van je hobbyplotter. Denk aan de namen van jou en je geliefde, een symbool van een plaats die jullie graag bezoeken of een romantisch teken, zoals een hartje.
  2. Laat het uitsnijden door je hobbyplotter op een kleur en soort folie die jij mooi vindt.
  3. Plak de sticker op je glas. Je kunt heel strak plakken, door je glas langzaam naar de sticker toe te draaien terwijl je plakt. Ontstaan er toch luchtbelletjes? Prik ze lek met een naaldje en duw ze daarna plat.

Dit eenvoudige stappenplan kun je ook toepassen op een ander Valentijns DIY idee: een romantische sneeuwschudbol, die je zelf maakt. Op het plaatje zie je een voorbeeld van een grote glazen stolp. Het kan ook kleiner: gewoon met conservenpotten.

Valentijns DIY

Schudbol Valentijns DIY

  1. Kies conservenpot met een mooie vorm en met een passende grootte. Zorg dat hij schoon en leeg is.
  2. Verzin een mooie vulling voor de schudbol, die goed tegen water kan. Bijvoorbeeld een geplastificeerde foto van jou en je geliefde, of een leuk beeldje. De vulling moet wel door de opening van je conservenpot passen!
  3. Leg de vulling in je pot en vul hem precies tot de rand met water. Haal de vulling er weer uit met iets kleins, zoals met een pincet. Zo stroomt er geen water uit de pot.
  4. Plak de vulling omgekeerd aan de binnenkant van het deksel van de pot, zodat hij rechtop in de pot zou komen te staan wanneer je het deksel erop schroeft en de pot laat rusten op zijn deksel. Laat de lijm goed drogen.
  5. Doe eventueel nog leuke glitters in het water.
  6. Smeer lijm op het deksel en schroef het op de pot.

Je schudbol is eigenlijk al klaar, maar wordt nog veel mooier wanneer je hem afwerkt! Bedek het deksel bijvoorbeeld met een lintje, zodat je minder goed ziet dat je een conservenpot als basis hebt gebruikt. Of…. Plak een lieve tekst op de buitenkant van je pot, die je hebt uitgesneden met je hobbyplotter. Lijkt dat je wat? Bekijk dan het stappenplan van Valentijns DIY idee 1 nog eens.

Dit zijn natuurlijk maar twee leuke cadeaus die je veel origineler kunt maken met behulp van je hobbyplotter. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Fotolijstjes, dienbladen… Jij maakt jouw Valentijnsdag romantisch door zelf aan de slag te gaan.

Veel plezier en een fijne Valentijn!

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Lead_glass